Központi porszívó-rendszer

A központi porszívó-rendszer felépítését tekintve egy, a ház valamelyik - jellemzően a garázs vagy kazánház - helyiségében felszerelt fix központi egységből, egy falba vagy aljzatba süllyesztett csőhálózatból és a lakótérben elhelyezett fali szívóaljzatokból, konyhai szívólapátokból áll. A rendszer lényege a pontos tervezés, azaz megfelelő szívóerő társuljon a jó elosztású, optimális számú fali csatlakozókhoz, és így egy elérhető árú, hatékonyan működő központi rendszerünk lesz.

A központi porszívó használatakor a finom, mikroszkopikus por részecskék - a talajból származó spórák, virágporok, a poratkák allergiát keltő anyagcseretermékei stb. - soha nem kerülnek vissza a kitakarított helyiségekbe, mivel azokat a rendszer megszűri, és a portartályban tárolja. Az allergiára hajlamosító szennyeződések így teljesen a lakáson kívülre kerülnek. A lakóhelyiségen kívül elhelyezett központi egység lehet szűrőt nem tartalmazó, ciklónikus rendszerű ülepítést alkalmazó, vagy papír-, szövet-, illetve habszűrővel ellátott. A portól megtisztított levegő a központi konstrukciók esetében kivezető csövön távozik el a szabadba.

A központi porszívók nem okoznak kellemetlen zajt, mivel a központi egység a ház lakótértől távoli pontján található. A központi gépet akkor is használhatjuk, ha ugyanabban a helyiségben alszanak, telefonálnak, beszélgetnek vagy televíziót néznek. Használat közben csupán az elszívott levegő sustorgó hangja hallatszik. A berendezés a nagy teljesítményű motor jóvoltából igen hatékony, a takarítás gyors és alapos, a szőnyegekbe mélyen beletaposott, beragadt szennyeződések is eltávolíthatók.

Forrás: ezermester.hu

Irish gambling website www.cbetting.co.uk Paddy Power super bonus.