A helyes takarítási sorrend

Pontos meghatározása nincs annak, hogy mikor és milyen időközönként kellene takarítani, hiszen mindenkinek egyénre szabott a tisztasági igénye. Általánosságban azért elmondható, hogy egy kis család "rezidenciáját" érdemes hetente rendesen kitakarítani. De mi is a helyes takarítási sorrend?

Száraz takarítási fázis: Először is rakjunk rendet és vigyük le a szemetet.

Porszívózás: Ne csak ott "ahol a papok táncolnak"! Alaposan porszívózzuk ki a szőnyegeket, a padlót, a sarkokat és a bútorok mögötti vagy alatti részről se feledkezzünk meg.

Portörülgetés: A szennyeződés mennyiségétől függően először száraz porkendővel töröljük le a bútorokat, kiegészítőket. Figyelem! A kiegészítőket nem csak körbe törölgetjük, hanem magát a tárgyat és az az alatti részt is tisztítsuk meg! A portörlő-kendőt időnként rázzuk ki a szabadban, vagy használjunk több kendőt (pl. egy a tévéhez, egy a bútorokhoz, egy a csecsebecsékhez.)

Az asztaloknál, székeknél figyeljünk, hiszen a lábak alján felgyülemlik a por. Ezeket is el kell távolítanunk. Ezt tehetjük kézzel vagy papírszalvétával.


Por-eltávolítás: a törülgetés által összegyűlt porcicákat szedjük össze kézzel és dobjuk a kukába. (Ha szüksége porszívózzunk ki ismételten ezeken a részeken.)

Ágyneműk, ágytakarók lehúzása: Fontos, hogy az ágyneműt illetve takarókat, stb. a portalanítás után húzzuk le hiszen a törülgetés és a porszívózás során szálló por rászáll ezekre a tárgyakra, ezáltal a por beivódhat a párnákba, paplanokba.

Forrás: biobumm.hu

Irish gambling website www.cbetting.co.uk Paddy Power super bonus.