A helyes takarítási sorrend II.

Vizes takarítási fázis:

Rakjuk be a mosnivalókat a mosógépbe és indítsuk el a mosási programot.

Készítsük elő a felmosó vizet, valamint a nedves törléshez szükséges vizes edényt és egy törlőkendőt. (5 liter víz 3 evőkanál szódabikarbóna és egy citrom facsart levének a keveréke.)

Ezzel a tisztítószerrel töröljük át az ablakpárkányokat és az ajtókat.

Az előkészített felmosó vízzel tisztítsuk meg a padlót.

Ezekkel a fázisokkal már végeztünk is a nappali, háló-, játszó-, és dolgozó szobákkal.

Fürdőszoba:

Cseréljük ki a felmosóvizet.

Tisztítsuk meg a tükröket, a kádat, a mosdót, szanitereket és a csempét. Tegyünk ki tiszta törülközőket.

Mossunk fel.

Mellékhelység (WC):

Tisztítsuk meg a csempét, a WC ülőkét (a támláját is elől-hátul), keféljük ki a kagyló belsejét (a perem alatt és a lefolyóban is), törölgessük le a WC papír tartót, majd a végén fertőtlenítsük a WC kefe tartóját is.

Mossunk fel.

Konyha:

Talán ez a lakrész az aminek a takarítási fázisait a legnehezebb meghatározni, hiszen minden attól függ, hogy miként van a helység berendezve, mennyit van használva, és a használat során mit-hogyan takarítunk el magunk után.

Általánosan elmondható, hogy olaj-és ételfoltok cseppenek ide-oda, valamint gőz és pára lepi el a helységet a főzés során, ami megtelepszik a bútorokon, tárgyakon.

Itt azt írjuk le, hogy miket kell megtisztítani és mi a lehető a legjobb sorrend.

Mossunk el a mosatlan edényeket.

Tisztítsuk meg a tűzhelyet, annak gombjait, zsírtalanítsuk a sütőt (a benne lévő rácsot és a belső résznek minden felületét is), töröljük le a bútorlappal nem borított oldalait.

Alaposan töröljük le a bútorokat, polcokat (szódabikarbónás vízzel), valamint a "szabadon" lévő tárgyakat (pl. fűszertartók, kanál tartók, stb.)

Rakjunk rendet a hűtőben, törüljük ki, mossuk el annak polcait.

Nézzük át a zöldségtárolót és szabaduljunk meg a már fonnyadt zöldségektől, valamint a leeső héjaktól. (hagyma, fokhagyma, krumpli, répa, zeller, stb.)

Mossuk ki a szemetes tárolót.

Tisztítsuk meg a mosogatót és a szanitereket.

Mossunk fel.

Végezetül mossuk fel az előszobát vagy átjárót a nappali irányába. Ha ezzel megvagyunk üljünk le a kanapéra és amíg várunk, hogy az utolsóként felmosott padló felszáradjon, gyönyörködjünk a tiszta, ragyogó és illatos lakásban. (Azért a mosógépben kimosott ruhák teregetéséről majd ne feledkezzünk el!)

Forrás: biobumm.hu

Irish gambling website www.cbetting.co.uk Paddy Power super bonus.