Takarítási tippek

A takarítás a legritkább esetben tartozik az emberek kedvenc elfoglaltságai közé. Pedig némi szervezéssel és hasznos tippekkel kellemessé és egyszerűbbé tehető. Néhány általános tanács a pozitív hozzáállás érdekében..

Álljunk a takarításhoz jókedvvel! Ez most talán viccesen hangzik, de ne álljunk neki a takarításnak rosszkedvvel, mert akkor eleve nyűgnek fogjuk érezni, és a munkánk sem lesz hatékony. Ne legyen stressz a takarítás! Persze, néha szükség lehet egy S.O.S. takarításra, azaz váratlan és/vagy hirtelen jött ok miatti nagytakarításra, ha például vendég érkezik. Ilyenkor megengedett, ha mindent, ami útban van, zavaró, vagy koszos, gyorsan elpakolunk egy olyan helyre (vigyázat!), ahová a vendég biztos nem teszi be lábát. A többi területet elegendő felporszívózni, letörölgetni a szem előtt lévő nagyobb bútorokat, egy csokor virág a vázába, és máris szebben néz ki minden.

Ha azonban tudatosan állunk neki a takarításnak, szánjunk rá időt és tegyük a munkát a magunk számára minél kellemesebbé. Tegyük be például kedvenc zenénket háttérzeneként, és ajándékozzuk meg magunkat valamivel, ha végeztünk a munkával. A családtagokat lehetőség szerint vonjuk be a munkába. A kicsik biztosan élvezni fogják a portörlést, bár tény, hogy ez nem mindig jelent hatékony segítséget, de “tereljük" őket mielőbb legalább a saját szoba önálló kitakarítása felé. Partnerünket, de nagyobb gyerekeket is nyugodtan megbízhatunk például a porszívózás feladatával, amit még szívesen el is fognak végezni. Addig mi elvégezhetjük a kényesebb, nagyobb precizitást igénylő munkát.

A takarításra feltétlenül szánjunk időt! Összecsapni a munkát nincs értelme. A hatékony és gyors takarítás, főként egy nagytakarítás komoly koncentrációt és rutint is igényel. Egy kisebb lakás heti rendszerességű takarítása kb. 2 óra, de egy nagyobb lakás vagy ház esetében ez akár 4-5 óra is lehet. Fontos továbbá, hogy legyenek megfelelő eszközeink és tisztítószereink, ezekkel a takarítás is könnyebben megy. Rend a lelke mindennek, igaz ez a takarításra is. A takarítóeszközöket és tisztítószereket lehetőleg egy helyen tároljuk (egy szekrényben, polcon, de a kisebb méretűeknek még jobb egy nagyobb doboz, amit vihetünk magunkkal), ez is megkönnyíti a munkánkat.

Forrás: tutitipp.hu

Irish gambling website www.cbetting.co.uk Paddy Power super bonus.