Üvegtárgyak tisztítása

Az üvegtárgyak megtisztítása önmagában nem nagy kihívás: egyszerű mosogatószeres átmosással, majd folyóvizes öblítéssel a legtöbb szennyeződést könnyen eltávolthatod a sima felületről, ám száradás után gyakran maradnak apró pöttyök a poharak oldalán.

Ezt megelőzheted, ha nem törlöd el a poharakat, hanem hagyod őket lecsepegni. Ha erre nincs időd, vagy nem tudod megoldani a poharak fejjel lefelé lógatását, akkor se használd a konyhai törölgetőruhát, ez ugyanis szöszöket hagyhat az üvegen, a végeredmény pedig csíkos lesz. Használj inkább nedvszívó törlőkendőt vagy egyszerű újságpapírt, ami mindenhonnan összegyűjti a vizet, így a pohár fényes és csillogó lesz. Ha még fényesebbé szeretnéd tenni az üveg dísztárgyakat, mosd el őket langyos víz és szalmiákszesz keverékével, vagy töröld át tiszta alkohollal.

A különleges formájú poharak vagy vázák esetében gondot okozhat, hogy bizonyos részeit nem hogy kézzel, de még az üvegtisztításra kitalált nyeles kefével sem tudod elérni. Egy kis rafinériával azonban ezeket is csillogóvá varázsolhatod: csak töltsd meg a poharat vagy vázát ecet, kávézacc és víz keverékével, hagyd állni egy órán át, majd jó alaposan öblítsd ki. Ha szűk nyakú üvegpalackok vagy vázák aljáról szeretnéd eltávolítani a makacs foltokat és a vízkőlerakódást, vágj nagyon apróra egy nyers burgonyát, keverd el egy evőkanál sóval, három evőkanál 20%-os ecettel, töltsd az egészet a palackba, majd engedd fel vízzel. Rázd össze jó alaposan, hagyd állni legalább egy órát, majd öntsd ki és alaposan öblítsd el az üveget.

Forrás: femina.hu

Irish gambling website www.cbetting.co.uk Paddy Power super bonus.