A WC alapos tisztítása

Azt tudni kell, hogy a WC takarítása (irodában vagy lakásban) nem csak saját maga miatt fontos, hogy az ne legyen visszatetsző, hanem az egész környezet miatt is, ugyanis a benne lévő mikroorganizmusok az öblítés során a levegőbe kerülnek, így eljutnak a helyiség különböző felületeire is, hogy aztán ott összeszedjük őket. A WC helyes takarítása érdekében az elsődleges tanácsunk éppen ezért az, hogy öblítésnél a WC ülőkét mindig csukja le. Így valamivel nagyobb mértékben megakadályozhatja a biológiailag stabil, ezért komoly fertőzésveszélyt jelenthető baktériumok terjedését.

A levegőben olyan organizmusok terjedhetnek, mint például a szalmonella, Shigella, Campylobacter és társaik. A helyes takarításhoz először is kell egy általános felmosó szer, mely használata naponta ajánlott, wc tisztító folyadék egy szivacs ,felmosó. Ezzel a WC padlózatának a tisztán tartását tudja biztosítani. Nagyon fontos, hogy legyen otthon egy lefolyótisztító is, amivel az elzsírosodott, vagy eltömődött lefolyót szükség esetén kitakaríthatjuk. A lefolyótisztítót érdemes 15, de akár 30 percig is hatni hagyni, majd forró vízzel leöblíteni. A szennyezettség mértéke szerint a művelet megismételhető. Jó ha van odahaza emellett még vízkőoldó is. Arra figyeljen persze, hogy a foszforsavas vízkőoldó a mészkő, márvány és tűzzománcozott felületeteket maradandóan is károsíthatja. Amennyiben makacs vízkővel küzd, mészkő lerakodásáról van szó, akkor a szert töményen célszerű a felületre felvinni és ott legalább 5 percig állni hagyni, majd ezután tiszta vízzel alaposan leöblíteni.

A folyamat a következő: először beleöntjük a wc-tisztító folyadékot a wc –be majd a wc kefével jól átdörzsöljük a belső felületet,legalább 10 percet áztassuk, amíg hat ,letöröljük tartályt ezután a wc deszka jön és a csésze teteje,utána lehúzzuk a wc-t . Minden egyes WC használat-takarítás után kezet kell mosni, hogy a fentebb említett fertőzéseket, nagyobb eséllyel kerülje el. Végezetül felmosunk. Forrás:

Oldal forrása: irodatakaritasbudapest.hu/

Irish gambling website www.cbetting.co.uk Paddy Power super bonus.